Vanlıyam Narkoterör'e karşıyam

25 Ocak 2008 Cuma


'Pars Narkoterör' dizisinde Van'ın uyuşturucu merkezi olarak gösterilmesine tepkiler büyüyor

Özel bir televizyon kanalında ilk bölümü yayınlanan 'Pars Narkoterör' dizisinde Van'ın uyuşturucu merkezi olarak gösterilmesine gösterilen tepkiler büyüyor.

Belediye Başkanı Burhan Yenigün, "Bütün dünyanın bildiği bir meseleyi çarpıtarak Van'a mal etmek terbiyesizliktir" ifadesini kullandı.

Sabah saatlerinde bir grup esnafın basın açıklaması yapmasının ardından bir araya gelen Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün de aralarında bulunduğu belediye meclisi, il genel meclis üyeleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve dernek yöneticilerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik grup, diziye tepki gösterdi.

Basın açıklaması Belediye Başkanı Burhan Yenigün tarafından yapıldı. Başkan Yenigün, Van'ın tarihiyle, sosyal kültürel yapısıyla ve insan potansiyeliyle varlığını sürdüren önemli bir şehir olduğunu söyledi. Binlerce yıldır var olan birçok medeniyete beşiklik etmiş Van şehrinin en son Cumhuriyet döneminde de bu önemini devam ettirdiğini dile getirdi. Yenigün, "Özel bir kanalda 21 Ocak 2008 günü yayınlanan 'Pars Narkoterör' isimli dizi filminde şehrimiz farklı bir kimlikle ön plana çıkarılmış, bu şehre ve insanına karşı büyük bir haksızlık yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklama metnini filmin yönetmeni Osman Sınav'a, diziyi yayınlayan yayın kuruluşuna ve Radyo Televizyon Üst Kurulu'na da göndereceklerini belirten Başkan Yenigün, dizinin yayından kaldırılmaması durumunda bugün toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcileri ve dernek başkanlarıyla tekrar bir araya gelerek izleyecekleri yolu belirleyeceklerini ifade etti. Basın açıklamasının ardından toplantıya katılan kalabalık uzun süre alkışlı protesto gösterisinde bulundu.

Yapımcılığını Osman Sınav'ın üstlendiği, yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı ve başrollerini İbrahim Çelikkol ile Seda Bakan'ın paylaştığı 'Pars Narkoterör' dizisinin çekimlerinin bir kısmı Van'da yapılmış ve çeşitli tarihi yerlerde uyuşturucu ve terör örgütü konuları işlenmişti.

0 comments: